mystiektheater


 radio nixenmeer enschede
youtube nixenmeer enschede
 facebook nixenmeer live muziek
 twitter nixenmeer enschede
  google + nixenmeer enschede  
 googlemaps nixenmeer enschede

krangshop krangen

 

vintage shop

 

design kinderkleding

 

 


 

April

 

Zaterdag 13 Aprilpresenteren.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check ook

 

Ruud Weber
       ft Lars Muller & Joel Purkess

Drie fantastische muzikanten en deze avond gezamenlijk op het podium voor een avondjes stampende en dampende blues. Dit wil je niet missen!!
Ruud Weber ft Lars Muller & Joel Purkess

Ruud Weber ft Lars Muller & Joel Purkess
De uit Enschede afkomstige Ruud Weber kennen we als zanger bassist van King of the World en Snowy White. Hij begeleide nationale en internationale artiesten als Matt Schofield, Jon Amor, Mick Taylor, David Gogo e.v.a. Hij werd tot drie maal toe verkozen tot “Best Blues Bassist” (2013, 2014, 2016) door the Dutch Blues Foundation. De Ruud Weber band komt in trio vorm samen met gitaarvirtuoos Lars Muller en de Canadese top drummer Joel Purkess. De roots en blues van de Ruud Weber band is sterk getypeerd door de karakteristieke gitaarsound van Lars Muller. De energieke show van Ruud Weber met een mix van vele roots stijlen staat voor absolute wereldklasse. De ervaring druipt er af bij dit trio!

Ruud Weber – zang/bas
Deze zanger, bassist en componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White en King of the World. Op jonge leeftijd leerde hij de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa tourde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij tussen 2009 en 2012 twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven nummers. Ook werkte hij als begeleider van artiesten als Matt Schofield, Jon Amor, Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, David Gogo, Carl Verheyen, Tony Vega, en Arthur Ebeling Vanaf 2012 is hij actief met King of the World.

Lars Muller – Gitaar/zang
Een gitaarvirtuoos die vanaf jeugdige leeftijd speelde op podia in Oost Nederland. Onafscheidbaar van zijn gitaar, heeft Lars zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaristen. Deze afgestuurde Conservatorium student werkte samen met Snowy White op de Ruud Weber Band CD “New Blues” en is momenteel actief als studio gitarist en speelt regelmatig met zijn eigen trio Blue Brew. Hij is beïnvloed door de klassiekers als BB, Freddie en Albert King maar ook door de hedendaagse toppers als Carlton, Clapton en Ford. Een bijzondere mix van oud en nieuw die door velen gezien word als de toekomst van de blues!

Joel Purkess – drum
Deze uit Canadese afkomstige drummer tourde over de hele wereld met o.a. the Mason Rack Band, Ash Grunwald, Sean Webster, Steff Paglia trio, the Bluesbones. Hij begon zijn eerste bandje op veertienjarige leeftijd en nam zijn eerste EP op toen hij zestien was. Hij werd begeleid door legendarische sessie drummers en studeerde af op Grant MacEwan University in Canada. Hij vertrok voor een paar jaar naar Australië waar hij tourde met the Mason Rack Band. De liefde bracht hem naar Nederland waar hij zich ontwikkelde tot een veelgevraagde drummer voor clinics, live en studio werk. www.joelpurkessdrums.com
 

Reserveren kan vanaf nu info @ nixenmeer.nl
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)

VOORVERKOOP IS GESTART: reserveer nu alvast....
 

 

Zaal open 20.00 uur  Aanvang 20.45 uur  Entree € 10,-
 

Mei

 

Donderdag 2 Meipresenteren.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check ook

 

Samantha Martin & Delta Sugar (CAN)

Op herhaling: een ieder die er bij was afgelopen Februari weet het al, dit is een bijzonder optreden!
Samantha en haar band is in Mei voor slechts 3 optredens in Europa en 1 daarvan? Juist!
Dit wil je niet missen!!
Samantha Martin Delta Sugar Enschede NiX

nixenmeer Samantha Martin & Delta Sugar

Samantha Martin is een Canadese zangeres met een buitengewone kracht en diepgewortelde emotie. Als je naar Samantha luistert wordt je dadelijk geraakt door haar omvangrijk stemgeluid dat gedrenkt is in whisky en verwoest door sigaretten.

Ze slaagt er moeiteloos in om een oneindige reeks van emoties over te brengen, waardoor je het ene moment tranen in de ogen krijgt en het andere moment je ziel voelt opbeuren met gevoelens van hoop, verlangen en geloof. De teksten zijn doortastend en de harmonieën en arrangementen roepen het beste uit de soulklanken van Stax Records.

Drumster Dani Nash en bassist Darcy Yates zorgen voor de heerlijke groove waarop toetsenist Steve Marriner met uitmuntend toetsenwerk zijn stempel op de songs kan drukken. Het is een vocaal mengsel dat Delta Sugar produceert, namelijk pure, onvervalste neuron tintelende magie waarbij de som nog rijker is dan de al zielsmeltende delen. 2018 zou wel eens het jaar van Samantha Martin & Delta Sugar kunnen worden.

Reserveren kan vanaf nu info @ nixenmeer.nl
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)

VOORVERKOOP IS GESTART: reserveer nu alvast....
 

 

Zaal open 20.00 uur  Aanvang 20.45 uur  Entree € 15,-
 

Mei

 

Zondagmiddag 12 Meipresenteren.......

 

 

 

 

 

 

 

Check ook

 

Catfish (UK)

nixenmeer Samantha Martin & Delta Sugar

De groep rond de 22-jarige charismatische frontman Matt Long is in eigen land al een ware sensatie in de bluesscene. Catfish heeft in hun nog korte bestaan (2015) onder andere al een British Blues Award gewonnen. Catfish debuteerde in 2015 met het album So Many Roads, gevolgd door de EP When BB Sings The Blues, een tribute aan BB King. Begin dit jaar verscheen hun langverwachte tweede album Broken Man. Beide albums bereikten een #1 positie in de IBBA Blues Airplay Chart.

Inmiddels heeft Catfish in hun thuisland (maar ook ver daarbuiten) een indrukwekkende en passievolle livereputatie opgebouwd. Ze speelden op grote festivals en in gerenommeerde clubs. Hun internationale carrière neemt dit jaar bovendien een behoorlijke vlucht met nu al drie Europese tours en een Amerikaanse tour bevestigd.

Een van de toonaangevende bluesmagazines Blues Matters zegt over de bands livebeleving het volgende: “Catfish are one of the finest live bands in Britain today. The quality of musicianship is outstanding and in Matt Long, they have one of the greatest young guitarists on the scene today…”
 

Reserveren kan vanaf nu info @ nixenmeer.nl
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)

VOORVERKOOP IS GESTART: reserveer nu alvast....
 

 

Zaal open 15.00 uur  Aanvang 15.30 uur  Entree € 10,-
 
  Terug naar het overzicht

 

soul enschede
Dede Priest (USA)
soulcafe enschede
Sean Costello (USA)

 

 
RESERVEREN KAARTJES:
Je wilt je toch verzekeren van kaartjes?


NOTE:
Indien een optreden op voorhand middels de voorverkoop is uitverkocht melden we dit met een bericht op onze website. Losse kaartaankoop aan de kassa tijdens optredens is altijd mogelijk mits voornoemd bericht geplaatst is op onze website of blijkt dat de som van internet- en losse- kaartverkoop gelijk is aan het maximum aantal toegestane bezoekers.

ENTREE prijzen:
Genoemde entree prijzen zijn prijzen aan de kassa.
Wij kennen geen servicekosten!


 

    www.nixenmeer.nl